Badevægt/Kropsanalyse test 2018

Bedst i Test Badevægt & Kropsanalysevægt

Test af badevægte

Træning, sundhed og fokus på et aktivt liv fylder rigtig meget hos mange danskere.

Med den moderne teknologi og de mange muligheder, som hører med, er det også blevet nemmere – og ikke mindst sjovere – at holde styr på sine fremskridt, milepæle og mål med en personvægt.

En af de måder, hvorpå man nemt og præcist kan følge med i sin vægt og sine træningsfremskridt, er med en badevægt/BMI måler.

Vi er nemlig for længst ude over den tid, hvor badevægtens eneste funktion var at sjusse sig frem til ens vægt via en vekslende nål.

I dag har mange af markedets bade- & kropsanalysevægte et hav af brugbare funktioner, som kan hjælpe dig med at holde styr på din træning, din daglige aktivitet, din vægt og så måler de også fedtprocenten.

Læs med her og bliv klogere på hvilke muligheder testens 5 badevægte gemmer på.

More...


Beurer BF Kropsanalysevægt & Badevægt
 • Kåret af TÆNK som "Bedst i Test"
 • Topscorer med 63 point hos svenske Råd&Rön
 • 4,2 ud af 152 anmeldelser hos Skousen
ForhandlerPrisFragtTotalLæs mere
379,00 kr. 0,00 kr. 379,00 kr. Læs mere »
442,00 kr. 0,00 kr. 442,00 kr. Læs mere »

I 2015 blev testens første badevægt, BEURER BF700-modellen, kåret af TÆNK som værende Bedst i Test. Med den beskedne pris på omkring 450,- og de mange funktioner er BEURER-vægten et rigtig godt bud til dig, som gerne vil have en hjælpende hånd til at holde styr på dine træningsdata.

Denne analysevægt kan naturligvis måle din vægt, og det kan den med en nøjagtighed på 100 gram, men den kan meget mere end det. 

Den kan måle kropsvæske, kropsfedt, muskelmasse og BMI, og med den praktiske Bluetooth-funktion kan den sende data til din telefon eller computer, så du har al relevant data omkring din træning og din kost samlet ét sted.

Alt i alt er der tale om en ganske habil badevægt, og det eneste negative, der trods alt er at fremhæve, er ifølge Råd og Röns, det svenske forbrugermagasin, test, at BEURER BF700 skuffer en smule ift. sin kropfedtsanalysefunktion, der blot scorer 4 ud af 10, og at displayet kan være en anelse vanskelig at gennemskue.

Samlet set er det dog ikke noget, der rykker ved det samlede indtryk af en rigtig fin badevægt, der kan det, den skal – og så til en meget konkurrencedygtig pris. 

Smukt design og specifikationer

En af de ting, som denne model i høj grad vinder på, er dens nøjagtighed og dens brugervenlighed. Med en nøjagtighed på 0,1% for kropsvæske, kropsfedt og muskelmasse giver den en af markedets mest præcise målinger, og netop nøjagtighed i målinger er noget af det allervigtigste ved en analysevægt.

Selve vægten er designet med et smukt og tidsløst udtryk, og den sorte farve med de stålfarvede detaljer gør, at den passer ind i alle hjem, og at den sagtens kan stå fremme uden at tiltrække sig negativ opmærksomhed.

Vil du hellere pakke den væk efter brug, er der også rig mulighed for det – med målene 30*30*2,3 centimeter kan den nemt stå på højkant i et skab eller stå under vasken.

Tør vægten af med en klud

Vægten kan bruges af langt de fleste mennesker. TÆNK påpeger samtidig som en lille negativ sidebemærkning, at overfladen hurtigt kan komme til at se snavset ud, men sørger du blot for at tørre den af, bør det ikke være noget problem.

Den har en kapacitet på 180 kg., og du kan selv bestemme, hvilken måleenhed du foretrækker blandt kg, lb og st.

Er du en type med masser af drive og gåpåmod, vil overbelastningsindikatoren være en rigtig vigtig funktion for dig, idet den hjælper dig med at stoppe i tide og dermed undgå eventuelle overbelastningsskader.

Automatisk persongenkendelse 

Bor I flere under samme tag, som ønsker at nyde godt af vægtens mange funktioner, er der også tænkt over det.

Vægten giver nemlig mulighed for automatisk brugergenkendelse for helt op til 8 forskellige brugere, hvilket gør den enormt anvendelig for hele familien eller for træningsvennegruppen. 

Videogennemgang af Beurer BF

Se videoen for at få et bedre indtryk af Beurer BF kropsanalysevægten:

Brugeranmeldelser

På skousen.dk, som er et af de steder, hvor vægten forhandles, har BEURER-modellen fået et gennemsnit på hele 4,2 ud af 5 stjerner af 152 unikke anmeldere, og der ligger mange gode oplevelser til grund for de flotte anmeldelser.

Blandt de fremhævede af vægtens positive karakteristika er de præcise målinger og muligheden for Bluetooth-forbindelsen til telefon og computer.

Dertil kommer brugervenligheden, som ifølge forbrugerne er helt i top. Vægten er nem at bruge, den starter hurtigt op, og den fungerer i det hele taget, som den skal.

Resume

 • Kåret af TÆNK som Bedst i Test i 2015
 • Kvalitet og mange funktioner til en rigtig skarp pris
 • 4,2 ud af 5 stjerner på skousen.dk

2. Soehnle Pharo 200, badevægt

Sohle Pharo 200 Kropsanalysevægt
 • Scorer middel hos Tænk (58%)
 • Scorer middel hos Råd og Rön
 • Kapacitet på 200 kg.
ForhandlerPrisFragtTotalLæs mere

Testens næste vægt betegnes også som en kropsanalysevægt, og den er tilmed den første personvægt på markedet, som kan lave kropsanalyser helt op til 200 kg.

Dette karakteristika alene gør, at vægten er anvendelig for alle uanset størrelse.

Den store kapacitet er bakket op af en ekstra stor trædeflade med særligt kraftigt sikkerhedsglas, og med denne vægt er man altså helt sikker på, at sikkerheden er i top.

Prisen ligger på omkring 449,-, og man får altså en række unikke funktioner til en billig pris.

Meget mere end en vægt

Idet at denne Soehnle-model betegnes som en kropsanalysevægt, hører det med, at den kan meget mere end blot at veje dig. 

Den kan nemlig også måle BMI, fedtprocent, vandprocent samt muskelmasse, hvilket er meget brugbart, hvis du er ude efter et ægte og bredtfavnende overblik over din sundhed, som rækker længere end blot din vægt. 

Dertil kommer den automatiske brugergenkendelse, som er endnu én af vægtens funktioner.

Du får altså ikke blot nøjagtige vægtangivelser – du kan også forholde målingerne til hinanden, lave statistikker og meget mere, idet vægten genkender dig som bruger.

Har du familiemedlemmer eller venner, som er med på sundhedsbølgen, kan de også bruge vægten og dens mange fordele. Der er nemlig automatisk genkendelse af op til hele 8 personer.

Video gennemgang (tysk)

Se videoen for at få et bedre indtryk af Soehnle Pharo 200 badevægten:

Brugervenlighed

Når det kommer til vægte som denne, hvor der er kælet for detaljer og funktioner, er det vigtigt, at brugervenligheden ligeledes er i top.

Gode produkter skal ikke være besværlige at bruge. Denne model har et ekstra stort LCD-display, der er nemt at aflæse, ligesom menuen er udtænkt med fokus på, at den skal være brugervenlig og tilgængelig for alle.

Dertil kommer vægtens praktiske autosluk-funktion, som gør det nemt og hurtigt for brugeren at komme videre, når man er færdig med at veje sig.

Et lille minus, hvor brugervenligheden halter en smule, er ifm. opsætningen, hvor det kan være nødvendigt at tage manualen i brug for at komme i mål.

Vægtens ekstra store trædeflade giver naturligvis et par ekstra centimeter til størrelsen, men når det er sagt, kan vægten med dimensionerne 33,7*31,7*3,2 centimeter enten pakkes væk eller stå fremme uden de store problemer.

Vær dog opmærksom på, at badevægtens transparente glasoverflade hurtigt kommer til at se beskidt ud, så husk at rengøre vægten med jævne mellemrum. 

Resume:

 • Kapacitet på 200 kg.
 • Brugergenkendelse af op til 8 personer
 • Stor trædeflade

3. BEURER GS485 badevægt m. AMR/BMI måling

Beurer GS 485 Glasvægt med AMR/BMI Måling
 • Scorer god hos Tænk
 • Bluetooth-teknologi og mulighed for forskellige målinger
 • Stort display med letlæselige tal
ForhandlerPrisFragtTotalLæs mere
599,00 kr. 0,00 kr. 599,00 kr. Læs mere »

BEURER GS485 badevægt m. AMR/BMI måling

Den næste vægt, der skal fremhæves, er endnu en BEURER-model, som står til omkring 499,- 

Den har et let udtryk, men der gemmer sig et væld af smarte funktioner, der gør livet som sundhedsinteresseret meget nemmere og sjovere.

Vægten har en større trædeflade end de fleste vægte, og fladen er lavet af et tykt sikkerhedsglas, så du er sikret mod bristning.

Innovation, teknologi og diversitet

Ligesom testens forrige vægte har vi igen med en model at gøre, som kan meget mere end blot at veje.

Vægten kan både måle, hvor mange kalorier du forbrænder i hviletilstand og aktiv position, og den kan endda også vise dig dit BMI.

Med den indbyggede Bluetooth-teknologi kan du overføre alle resultater og data til din telefon eller computer, så du har det hele samlet ét sted – dog kun om BMI ifølge TÆNK, hvilket trækker ned.

Når du køber vægten, får du et link med, som leder dig direkte til at downloade en app, hvori du kan opbevare al data. App’en er en af de store trækplastre for denne badevægt, men en lille ridse i lakken er, at det ikke er muligt at lave en kropsanalyse, selvom det lader til at være muligt via app’en. 

Du bliver hjulpet og guidet hele vejen, hvilket er en stor fordel med denne model. Du kan endda selv vælge, om du vil se dine oplysninger angivet i kg, lb eller st.

Videogennemgang af Beurer GS485

Brugervenlighed på højt niveau

Det skal være sjovt og nemt at følge sin sundhedsudvikling, og det er det i høj grad med denne model.

Vægten har et stort LCD-display, hvor teksten er nem at se – blandt andet på grund af den store talstørrelse. Displayet er dog ikke baggrundsbelyst, hvilket trækker en smule ned i det samlede regnskab.

Vægtens hukommelse, som omfatter hele 8 unikke brugere, gør det nemt at adskille jeres data bliver de forskellige brugere vist på displayet med 3 selvvalgte initialer.

Brugervenlighed

Når det kommer til vægte og brugervenlighed, er nøjagtighed vigtigt. Når man først har investeret i en vægt med disse mange funktioner, skal det også være nemt at sammenligne sine data og se fremgang og resultater.

Det sikrer denne model ved at veje med en nøjagtighed på 100 g, og med kapaciteten på 180 kg er vægten passende til de fleste.

Investerer du i denne vægt, skal du ikke tænke over opbevaring eller pladsmangel.

Med sin beskedne størrelse på 35,5*32*2,2 cm kan den stå oprejst i langt de fleste skabe, ligge under skab eller vask, eller du kan lade den ligge fremme – med sit lette og transparente udtryk vil den ikke tiltrække sig megen opmærksomhed.

Resume:

 • Stor trædeflade
 • Bluetooth-teknologi og mulighed for forskellige målinger
 • Stort display med letlæselige tal

4. Omron BF511 - Kropsanalysevægt

Omron BF511 badevægt
 • Scorer "god" hos Tænk (68 %)
 • Scorer god hos Råd og Rön
ForhandlerPrisFragtTotalLæs mere
1.025,00 kr. 0,00 kr. 1.025,00 kr. Læs mere »

Med en pris på omkring 1.200,- ligger denne badevægt fra Omron i den høje ende af skalaen i forhold til testens øvrige vægte, men her er også tale om en ekstraordinær vægt med en lang række brugbare ekstrafunktioner. 

Først og fremmest leverer modellen meget nøjagtige målinger af hele kroppen, både over- og underkrop, og det muliggøres ved hjælp af et håndstyr, som er påsat badevægten.

Grundet vægtens mange funktioner er den klassificeret som værende medicinsk udstyr, og på den måde henvender den sig altså ikke kun til træningsinteresserede, men også til mennesker som skal holde et ekstra øje med deres sundhed af medicinske årsager.

​Nøjagtig kropsanalyse

Ved hjælp af håndstyret kan lige præcis denne vægt foretage yderst nøjagtige målinger af din vægt, af dit fedt omkring organerne, din skeletmuskelprocent, dit BMI, dit hvilestofskifte samt måling af din fedtprocent. 

Denne vægt er altså for dig, som gerne vil til bunds med oplysningerne og for alvor forstå din egen krop og sammensætningen af den.

Vægten fortæller selv hvilke "knapper" du skal skrue på

Når først man har muligheden for at følge sin kropsudvikling så tæt som med denne vægt, har man rigtig gode forudsætninger for hurtige og tilfredsstillende resultater – simpelthen, fordi vægten fortæller dig nøjagtigt, hvilke knapper du skal skrue på. 

Med så imponerende en kropsanalyse er det ifølge både TÆNK og Råd og Rön ærgerligt, at vægten ikke har mulighed for at vise kropsvand-procent. 

Videogennemgang af Omron BF511

Specifikationer

Denne vægt har en maksimumkapacitet på 150 kg, hvilket altså vil sige lidt mindre end testens øvrige vægte.

Den er dog meget nem at betjene, og de beregnede resultater vises i et let aflæseligt display, ligesom måletiden er helt nede på 10-15 sekunder.

Har man blot en lille flig af et konkurrencegen i sig, vil man måske motiveres af at kunne sammenligne data og fremskridt med andre – familie, venner eller træningsmakkere.

Derfor er det rigtig smart, at denne model kan lagre op til 4 personers data på én gang, selvom badevægten dog ikke viser lige så meget information som testens øvrige modeller. 

Præcise kropsanalyse målinger

Helt grundlæggende er denne vægt for dig, som gerne vil have særligt præcise målinger af hele kroppen, og som er villig til at smide lidt flere penge i projektet. 

Eneste større ulempe ved denne badevægt er, at såfremt du ønsker at ændre indstillingerne for badevægten, skal dette gøres, mens det aftagelige håndtag er på vægten på gulvet, hvilket virker en smule omstændeligt og unødvendigt besværligt.

Ikke desto mindre er der dog tale om en eminent badevægt lidt ud over det sædvanelige. 

Resume:

 • Nøjagtige målinger af hele kroppen
 • Måler både fedt omkring organer, muskelprocent, BMI og meget mere
 • Klassificeret som medicinsk udstyr

5. Tanita BC545N Kropsanalysevægt

Tanita BC545N kropsanalysevægt
 • God hos svenske Råd og Rön
 • Womanmagazine anbefaler vægten
 • Brugerscore på 4,6 ud af 11 anmeldelser hos Skousen
ForhandlerPrisFragtTotalLæs mere
1.699,00 kr. 0,00 kr. 1.699,00 kr. Læs mere »
1.699,00 kr. 0,00 kr. 1.699,00 kr. Læs mere »
1.799,00 kr. 0,00 kr. 1.799,00 kr. Læs mere »
2.999,00 kr. 0,00 kr. 2.999,00 kr. Læs mere »

Testens sidste vægt er også den dyreste, den mest eksklusive og den mest avancerede, og med en pris på omkring 2.000,- er denne vægt velegnet til dig, som går meget op i din træning, eller til dig som ønsker et seriøst og varigt vægttab.

Tanita-modellen giver dig en fyldestgørende og nøjagtig kropsanalyse med fokus på en lang række forskellige parametre – og det tager den kun 10 sekunder.

Kapaciteten ligger på 150 kg, og den er endvidere anbefalet af magasinet Woman.

De mange funktioner har dog også krævet mere plads, og da der er tale om en relativt stor badevægt, er det vigtigt, at du har plads nok. 

Total kropsanalyse

Med en Tanita BC545N-vægt kan du meget mere end blot at veje dig.

Ud over din vægt kan den også vise dig din krops kombination af henholdsvis fedt og muskelmasse i hver arm, ben og torso, og med den viden, vægten kan give dig, har du rigtig gode forudsætninger for at komme tættere på din målsætning – hvad end den er – for hver dag, der går.

Metabolisk alder er et +

Derudover kan vægten også vise total kropsvæskeprocent, muskelmasse, vurdering af kropsbygning, vurdering af sundhedsniveau i forhold til fedt omkring maveregionen, knoglevægt, forbrænding i hvile, metabolisk alder og BMI.

Alle data vises ved tal og let aflæselige grafikker på det store display, som endda kan løftes op, så det er nemmere at se.

Vær dog opmærksom på, at såfremt du benytter funktionen ”Lean body mass”, beregnes denne for denne badevægt fra de faktiske muskelmasse, hvilket ifølge TÆNK ikke er standard og derfor kan skabe forvirring. 

Brugbare detaljer giver god helhedsoplevelse

Nok er denne vægt testens dyreste, men der følger altså også en lang række detaljer og fordele med, som for alvor løfter denne vægt til at være en uundværlig træningsmakker, som ikke kræver megen tid eller besvær, og som giver alle de resultater, man skal bruge.

Videogennemgang af Omron BF511

Hukommelse på op til 5 personer

Først og fremmest har modellen en hukommelse, som kan rumme hele 5 unikke brugere med tid og dato.

I er altså 5 mennesker, som kan få gavn af alle vægtens funktioner, og når I hver især træder op på vægten, sker en automatisk genkendelse af brugeren.

Dertil kommer en rigtig smart detalje, nemlig gæstemode-funktionen.

Den gør, at det ikke kun er de 5 brugere, som kan bruge vægten – gæster kan også udnytte alle vægtens funktioner, men dog uden at deres data gemmes fra gang til gang.

Præcise målinger

En anden ting, som udmærker sig ved denne vægt, er den højteknologiske grafiske visning af dine resultater.

Det er altså gjort nemt og lettilgængeligt, og det er let at forstå de resultater, som kommer ud af kropsanalysen.

Ved en vægt med så mange specialfunktioner som denne er det alfa og omega, at målingerne er præcise, og det er i de høj grad her.

Vægten måler nemlig med en målenøjagtighed på +/- 100 g.

Anmeldelser i toppen af feltet

På skousen.dk har 11 personer anmeldt denne vægt, og deres samlede votering giver vægten en score på intet mindre end 4,6 ud af 5 stjerner.

Køberne er altså mere end tilfredse. De slår ned på ting som, at vægten er nem og hurtig at bruge, at den måler ligeså nøjagtigt, som den lover, og at den ligefrem gør det sjovt at følge med i sin træning.

Bag en af anmeldelserne står en vægttabsgruppe, som siger, at de har købt vægten i fællesskab, og at den fungerer super godt til det formål også – den var lige præcis det hjælpemiddel, de manglede.

Resume:

 • 4,6 ud af 5 stjerner af brugerne på skousen.dk
 • Stor nøjagtighed i forbindelse med den totale kropsanalyse
 • Let aflæselig grafisk gengivelse af dine data

Topscorere, bedst i test-vindere og gode priser

Jeg har i denne test samlet fem ovenstående badevægte for at give det bedst mulige overblik over, hvad der er på markedet, samt hvad du får ved køb af de forskellige modeller.

Der er noget i den højere ende af prisskalaen, men flere af badevægtene kan fås til en pris, hvor de fleste kan være med.

Der er både noget til dig, der ”bare” skal have en ganske traditionel badevægt, men også for dig, som sætter pris på funktioner, design og brugervenlighed.

Jeg har med andre ord samlet lidt af det hele, og jeg håber, du bliver inspireret til at købe den helt rigtige vægt, som passer til dine behov.

Med håndtag og uden

En del af testens vægte er såkaldte kropsanalysevægte, og som navnet antyder, har de flere funktioner end en almindelig badevægt.

Når man taler om kropsanalysevægte, skelner man typisk imellem dem med håndtag og dem uden håndtag, og begge kategorier er repræsenteret i testen.

Med et håndtag får du flere muligheder for en mere nøjagtig kropsanalyse af både over- og underkrop.

Har du en sundhedsmæssig udfordring, som kræver, at du holder ekstra godt øje med din krop og dens tilstand, er der også mulighed for at få en vægt, der er klassificeret som medicinsk udstyr.

På den måde kan du også få hjælp til at holde din givne udfordring i skak i hverdagen.

Opsamling

Vi er nu nået igennem præsentationen af testens udvalgte vægte, og vi håber, det blev tydeligt, at der er noget for enhver smag og ethvert behov.

Soehnle-modellen udmærkede sig ved at have en maksimumkapacitet på 200 kg, mens flere af testens vægte – blandt andet begge Beurer-modeller – har Bluetooth-funktion og dermed mulighed for opkobling til telefon eller computer.

Testens sidste vægt er fra Tanita, og er i en liga for sig. Her er der tale om en kropsanalysevægt med håndtag, og med det følger der utallige smarte funktioner.

Tages bare nogle af dem i brug, vil du få en vægt, der fungerer som en helt eminent hjælpende hånd til din træning- og sundhedstracking.

Før du kan være i stand til at vælge den rette vægt for dig, må du som nævnt tidligere klarlægge dine behov.

Er du primært ude efter en badevægt, som i sagens natur skal veje dig og ikke så meget andet, skal du sandsynligvis holde dig til testens billigere alternativer, som fungerer rigtig godt.

Er du i højere grad på udkig efter en trofast træningsmakker, som kan lave kropsanalyser af hele din krop, og som ene og alene står for måling og lagring af dine data og din samlede fremgang, så vil enten Tanita- eller Omron-modellen være noget for dig.

Uanset dit behov rummer denne test forhåbentligt lige præcis den vægt, som er rigtig for dig.

Der er således vægte i forskellige prisklasser med forskellige karakteristika og funktioner, og herfra er det op til dig at spore dig ind på, hvad der er rigtigt for dig.

Rigtig god fornøjelse – og god træning.


Kilder:

Danske Tænk, som er en uvildig instans, er nedsat af forbrugerrådet, og tester jævnligt husholdnings-, bolig- og haveprodukter. Du finder tænks test af badevægte/kropsanalysevægte her hos Tænk

RådogRön, er den svenske pendant til Tænk. RådogRön tester også jævnligt husholdnings-, bolig- og haveprodukter. Du finder RådogRöns test af personvægte hos RådogRön

Det skal lige siges, at det koster penge at læse artiklerne, men det er småpenge ift. hvad du får - Tænk tager 52,- for et abonnement, og så får du også et fysisk blad tilsendt med alle deres seneste tests.

RådogRön tager 65,- for en artikel og 55,- svenske kroner for et abonnement.

Peter

Peter

 

Jeg har så længe jeg kan huske, nørdet meget med at købe de rette de rette hvidevareprodukter og andet grej, der indgår i husholdningen - til de laveste priser. Det er jo trods alt ikke småpenge som man kan spare. Og når det nu er standard varer, som findes i diverse webbutikker, hvorfor så ikke finde den laveste pris?


Badevægt/Kropsanalyse test 2018
4.2 (84%) 5 stemmer

Relaterede artikler