6 Bedste Løbesko til Kvinder 2018
4.6 (92.73%) 22 stemmer

16 Bedste Løbesko til Damer 2016

De 6 Bedste Dame Løbesko til Kvinder i 2018

Vi har her en samling af de bedste løbesko til kvinder til træning og konkurrence. Flere af skoene har nydt stor opmærksomhed i de anerkendte europæiske tests. Her er en overrepræsentation fra Asics og NIKE, som er kendt for deres meget populære løbesko til træning, men det med rette. Herudover har vi fundet test´s af 2 par løbesko til decideret konkurrencebrug.

Uanset om du er en minimalistisk løber, har brug for lidt mere svangstøtte, har vi fundet de bedste dame løbesko. Vi håber hermed, at du kan finde det bedste match til din løbestil her.

I Danmark er der flere og flere kvinder, der snører løbeskoene til diverse løb som maraton, triatlon, orienteringsløb mv. Skoproducenterne har endelig fået øjnene op for at kvindekroppen har mindre men ikke ubetydelige forskellig fra mænds.

Kvinder har, på grund af deres bredere bækkender, en anden fysisk udformning af benene, og et behov for et design der komplimenterer deres krop.

Kvinders krop vs. mænds

Bredere hofter giver større stress på knæ og ankler. Netop derfor skal mange kvinder have en sål der pronerer mere end normale unisex løbesko med pronation kan give. De bredere hofter på kvinder, giver en andel vinkel på lårknoglen. Lårknoglen er i gennemsnit 16 grader på damer og 11 grader for mænd, hvilket giver øget pres på hofter, knæ og fødder.

For at imødekomme problemet, skal skoene have en anderledes udformning af midtersål og ydersål. Den anderledes udformning kan hjælpe til med at forebygge skader.

Lavere kropsvægt

Damers gennemsnitlige vægt er omkring 15% lavere end mænds, dette kan dog variere fra person til person.

Denne lavere vægt gør, at løbesko til damer skal designes lidt anderledes. Det er muligt, at bruge lidt mindre skum, gel eller luft til at absorbere stødene hvilket gør, at skoene ikke skal være helt så høje i sålen. Dette resulterer i, at du kommer tættere på underlaget, og har mindre risiko for at vrikke om, og forstuve fødder eller skade ledbånd i knæene. Skoene har derfor en lavere vægt grundet mindre materiale i sålerne. De lette løbesko gør det nemmere at løbe, så du kan løbe længere og stærkere.

Løbestil – Suspination vs. Pronation

Alle er bygget forskelligt, og vi har derfor behov for den rette sko. Udbredelsen af langdistanceløb og de længere træningspas, har givet en voldsom vækst i løbeskader. De mest markant forskelle i løbestilen er om du Suspinerer, er neutral eller Pronerer. Hvad betyder det at suspinere og pronere?

Hvis du løber på yderfoden, suspinerer du. Hvis du løber på indersiden pronerer du. På illustrationen her, kan du se hvad der menes med begreberne.

Fodformede løbeskoPronation Supination

Mænd har generelt bredere og længere fødder end kvinder. Dette er ikke optimalt for damer, da en sko, der er for bred, øger risikoen for at forstuve en fod, eller forvride et knæ.

Kvinders fødder har også en anderledes udformning. Specielt tæer, svang og fodballen har en anderledes udformning. For at sikre at sålen er ordentligt stødabsorberende og passer perfekt til en damefod, skal producenterne designe sko, som opfylder den anderledes fodform, som kvinder har.

Herunder finder du et udvalg af de 6 bedste sko i tests i 2018.

Du kan selvfølgelig også gå direkte til Sportmaster, der har et kæmpe udvalg af Løbesko til Damer

16 Bedste Løbesko til Damer 2016

De 6 Bedste Løbesko til Damer

Vi har herunder fundet tests af de 6 bedste løbesko til damer

1. Nike Zoom Fly Dameløbesko

Løbestil: Neutral

Forhandler: Sportmaster

NIKE har lavet en ren vindersko med Zoom Fly. Skoen bygger videre på hele 33 forudgående generationer af løbesko til træning og let konkurrence. Når man tror, at NIKE nu er nået så langt, at der ikke kan forbedres mere, overrasker NIKE ved at hive endnu flere kaniner op af hatten.

En af de bedste ting ved Zoom Fly-serien, er at de benytter miljøvenlige materialer – Dette bidrager dog ikke til dit løb, men giver en god smag i munden.

Forskellene fra forrige version er få, og begrænser dig til en andre materialer i sålen, og et lettere redesign af skoen. En af de elementer der bides mest mærke i, er måden hvorpå Zoom Fly ikke bare absoberer, men også aktivt “fjedrer”, så energien der absorberes af sålen minimeres mest muligt – Dette giver energi til fremdrift, og du vil med Zoom kunne løbe længere uden at blive træt.

NIKE Zoom Fly til kvinder er i den dyre ende, men du får altså også meget sko for pengene.

Lige nu, finder du NIKE Zoom Fly Dame hos Sportmaster til kun 1.250,-

2. NIKE Free Rn Løbesko Dame

Nike Freeflyknit Dame løbesko

Løbestil: Neutral Natural Running

Forhandler: Sportmaster

Nike Free Run er Nikes bud på en neutral løbesko til damer. Skoen er designet med et formål om, at du skal have en fornemmelse af Natural Running. Natural Running blev tidligere henvist som barfodsløb. Nike har med Free Running gjort det meget nemmere at få den rette fornemmelse, også selvom du ikke kan teknikken ordentligt.

Skoen er designet med en såkaldt “sixfiller”, der gør, at sålen er meget fleksibel, for maksimal bevægelighed så du bedre føler underlaget i forhold til normale løbesko. Skoen er opbygget af Lunar skum, som former sig efter din fod, og giver formidabel stødabsorbering.

Nike Free Run Flytknit dame sort hivd

Med sine kun 207 gram, er du sikret en sko du kan løbetræne med i timevis. Vægten bidrager også til, at du vitterlig føler, at du løber barfodet eller i fivefingers. Skoene er designet med et sok-lignende design, som yderligere tilføjer til følelsen af at løbe barfodet.

Nike Free Run Flyknit er i den lavere ende rent prismæssigt til trods for rigtig gode egenskaber på vej og i skov.

Fandt du ikke den rette størrelse eller farve?

Se stort udvalg af Nike Free Rn 2018 hos Sportmaster her

3. Asics Gel-Kayano 25 DameAsics Gel Kayano 25 Dameløbesko
Konkurrence

Forhandler: Sportmaster

Løbestil: Neutral til let pronation

Ascics Gel-Kayano yder stabilitet, komfort og en langtidsholdbar beskyttelse er nogen af kvaliteterne ved løbeskoen.

Løbesko til damer med mange fede detaljer

Blandt andet er den nye Gel-Kayanos overdel lavet i en mere åndbar mesh, så fødderne bedre kan ånde, mens du løber. Mellemsålen er lavet af Asics patenterede PLUS3, som er er specialudviklet til at absorbere stød fra kvinders specielle form(som skrevet i starten er det trods alt mere end halvdelen af befolkningen der er kvinder så det kunne måske en idé at skrive at det er mændene der er specielle ;-).

Dette medvirker til, at du med Gel-Kayano får en let sko, der samtidig har en god evne til at absorbere stød.

Løbeskoen er designet med hårdere træning og konkurrence for øje.

Skoen er et af de nyeste skud på stammen fra Asics til konkurrenceløb.

Se større billeder og flere informationer hos Forhandleren

4. NIKE LUNARGLIDE 9 Dame 2018 Træningssko

Løbestil: Mild- og moderat pronation

Forhandler: Sportsmaster

Nike Lunarglide til damer er ideel til løbere der ønsker en sko, der tilbyder høj stabilitet og fantastisk stødabsorbering. Lunarglide 9 er en sko, der henvender sig til løbere med en tendens til lettere overpronnation og neutrale løbere. Skoene er letvægtere med sine kun 227 gram, så du kan træne ofte og deltage i konkurrenceløb.

Bredden på skoen er medium bredde i hæl og forfod. På grund af den store stødabsorbering, er skoene ideelle hvis du løber meget på hårde underlag.

Sålen er med Dynamic Support, som er Nikes term for en fleksibel sål, der tilpasser sig dine fødder. Lunarglide er til daglig træning på grund af en slidstærk ydersål. De klarer sig dog også rigtig fine til konkurrencer.

Designer er typisk Nike med en minimalistisk mørk fordel, mens bagdelen af skoen er i en mere “højtråbende” orange. Dette sikrer samtidig, at du bliver set i trafikken. Runningshoesguru har haft Nike Lunarglide 7 til test – Dog i herremodellen. I testen har skoen fået 10/10, med en brugervurdering på 10/10 ud af 98 bedømmelser – Se testen her: Test af Nike Dame Lunarglide 7

Nike har med Lunarglide 9 til kvinder slået et home run, der med hver ny model bliver forfinet til perfektion. Den relative lave pris, sammenholdt med den store slidstyrke, gør Lunarglide til en fantastisk sko, hvis du har en løbestil med supination, neutral, mild- og moderat pronation.

Du finder NIKE Lunarglide billigst hos Sportmaster. Nedsat fra 1.050,- til kun 840,-

OBS: Fandt du ikke den rette størrelse eller farve ? Så se mere her hos Sportmaster

5. Asics Gel Nimbus 20 (& Sakura Pack) Dame 2018
LøbeskoAsics Gel Nimbus 20 dame løbesko

Løbestil: Neutral

Asics Gel Nimbus 20 og Asics Gel Nimbus Sakura Pack 20 er en populære neutral løbesko, og nummer 20 i rækken.

Løbeskoene er vores bud på en af de bedste sko til løb. Skoen har masser af stødabsorbering, da den er designet til hårdt underlag, som asfalt og skovstier.

Overdelen er af sømløs mesh, som gør, at der er god plads til tæerne, hvilket medvirker til mindre risiko for vabler, og samtidig tillader store som små tæer. Det sømløse mesh og den lidt mere bløde overdel end 19´eren bidrager til færre gener når du løber.

Asics Gel Nimbus20 Sakrapack Dameløbesko

Ascics Gel Nimbus damemodellerne er lettere forskellig fra løbeskoene til mænd. Sålen er opbygget af hele 7 forskellige materialer. Mest bemærkelsesværdig er skoens evne til at tilpasse sig til foden.

Ydersålen er redesignet, så ydersålen bedre guider foden end sidste års damemodel Asics Gel Nimbus 19. Dette resulterer i at foden bliver guidet mere dynamisk fra afsæt til landing.

Skoene kommer i 3(4) farvemønstre.

Du får rabat ved medlemskab af Sportmaster(super nemt at oprette) – Skoen står pt. til kun 999,- nedsat fra 1.500,- (dette er fordi der kun er udvalgte størrelser tilbage)

OBS: Fandt du ikke den rette størrelse eller farve? Så se mere hos Sportmaster

6. Mizuno Wave dameløbesko
Konkurrence

Mizuno Wave Hitogami 3 til damer

Løbestil: Neutral/Pronation

Wave til damer fra japanske Mizuno, er en konkurrencesko i mere afdæmpede klassiske farver. Mizuno Wave , er en konkurrenceløbesko til kortere distancer(5-21 km). Det til trods, har flere løbere med succes brugt skoene til langdistanceløb som ultraløb.

Løbeskoene er god til asfalt, skovstier og banebrug. Skoen er ikke for dig, der løber orienteringsløb og trailløb. Det er ikke fordi skoen ikke kan løbe i terræn, den er bare ikke bygget til det, og du risikerer at overdelen, som er meget tynd, bliver slidt op inden lang tid.

Hvis du skal løbe trailløb, skal du hellere finde et par trailsko, som også har et meget mere groft mønster og er kraftigere i overskoen – Se et udvalg af Trail Løbesko her

Wave har en ekstremt slidstærk sål på grund af deres opbygning med carbon(kulfiber) indlæg i sålen. Carbon er et ekstremt let og meget holdbart materiale og er samtidig yderst smidigt og fleksibelt.

Du finder Mizuno hos Billigsport24 til kun 660,- med 40% rabat lige nu med udvalg af Mizuno Wave hos Billigsport24


Relaterede artikler