Elektronisk P-Skive
3.7 (73.4%) 106 stemmer

Parkone Exclusive Elektronisk P-Skive

Elektronisk P-Skive 2018 – De 6 Bedste P-skiver

Har du prøvet at få en p-bøde, fordi du glemte at stille pskiven? Det har vi vidst alle. Med en elektronisk p-skive kan du nedsætte risikoen gevaldigt for at få en parkeringsbøde. Jeg har fundet de 6 mest populære p-skiver i Danmark, som ParkOne, ParkSolar og designperler fra topdesignere som Jacob Jensen og Georg Jensen.

Fælles for de 10 mest populære p-skiver i artiklen her, er at de er blevet testet grundigt og med ”garanti” stiller sig selv, så du kan vælge den rigtige p-skive. (producenterne har hver deres måde, at give garanti på. Ex. 0-bøde garanti)

De elektroniske p-skiver sørger alle for automatisk at at indstille tiden, når du parkerer, og stille sig selv frem til nærmeste hele kvarter, som loven foreskriver. Så er du sikret, at du parkerer lovligt i alle tidsbegrænsede p-zoner.

Undgå én p-bøde og p-skiven har tjent sig hjem

Bødetaksterne var for bare et par år siden på 450 kr. Dette er dog fortid, og i dag er bøderne op mod 750 kr., og bødetaksten stiger stadig. Dvs. undgår du bare én parkeringsbøde, så har dit elektroniske parkeringsur tjent sig mere end hjem.

De 6 Bedste Elektroniske P Skiver

Her finder du finder du de 6 mest populære pskiver i 2018

#1 ParkOne 2 – Bestselleren

 ParkOne 2 P-skive

Parkone 2 parkeringsskive titanium

Forhandler – Coop

ParkOne er den klart mest udbredte elektroniske p-skive herhjemme. Den kommer i 6 forskellige farver, så det er muligt at finde det perfekte match til farven på din bil.

ParkOne er af typen, der bruger batterier. Men det bør ikke være en bekymring, da p-skiven viser når batteriet er ved at være tømt. Derudover skriver ParkOne i deres manual, at batteriet holder minimum 2 år.

I ParkOne 2´s manual, kan også du læse hvordan et batteriskift foretages samt hvordan du indstiller tiden. I brugsanvisningen finder du en guide til hvordan du fæstner ParkOne i forruden på bilen med de medfølgende klæbepuder.

ParkOne stiller selv om til sommertid og vintertid

Så snart du har indstillet p-skivens digitale ur, sørger den selv for at tage højde for sommer- og vintertid.

0-bøde garanti

Needit, som har udviklet og producerer ParkOne 2, garanterer at så længe p-skiven er monteret korrekt, så refunderer de p-bøder i op til 2 år. Så alt du skal gøre er at sikre, at den er monteret efter brugsanvisningen, så kan du køre bødefrit de næste par år. Du skal selvfølgelig holde dig inden for de gældende p-regler på pågældende parkeringsplads.

App til p-skiven

Needit har også udviklet en app til iPhone og Android. Appen er gratis og kan downloades her. Appen minder dig om hvornår parketingstiden er ved at udløbe.

Derudover hjælper appen dig til at finde vej til bilen via GPS og et digitalt kort, der viser dig en rutebeskrivelse, så du kan finde din bil igen.

Og så har selveste racerkører Jan Magnussen givet ParkOne sit ”godkendt” stempel på ParkOne – Jeg er ikke helt sikker på hvad det gør andet end blikfang. Du skal dog være meget velkommen til at sende mig en mail, skulle du finde en fordel i at Jan Magnussen har givet thumbs up til ParkOne 2. Du kan se den korte video herunder, hvor ”Big Mag” fortæller om ParkOnes fortræffeligheder

Du finder ParkOne 2 hos COOP pt. til kun 299,- nedsat fra 599,-  Du finder ParkOne 2 her

#2 Jacob Jensen P-skive – Dansk design når det er bedstJacob Jensen Elektronisk P-Skivekive

Forhandler: Coop

Den smukke (ja, hvis en p-skive kan være smuk, så er det denne) p-skive fra Jacob Jensen, forener det enkle stramme danske design, lækre materialer samt funktionaliteten fra en elektronisk p-skive i en flot pakke.

Kontakt til Frankfurt?

Ja, p-skiven har kontakt via radiosignal, til det officielle atomur, som altid går 100% præcist i forhold til den gældende tid. Du behøver derfor aldrig at indstille tiden. Du kan ligefrem stille dine almindelige ure efter p-skivens tid

Skifter selv mellem sommertid og vintertid

Som du sikkert kender det når tiden skifter mellem sommertid og vintertid, går der lige et par dage før alle urene er indstillet (medmindre du sidder på spring lørdag nat). Du skal dog ikke være bekymret for at få en parkeringsbøde på grund af skiftet, da skiven automatisk indstiller sig.

I denne video, ser du udpakning af Jacob Jensen skiven, og korrekt montering i forruden.

Teknik og Indikator for Batteriskift

Jacob Jensen p-skiven bygger på et patenteret system, der gennem en række sensorer registrerer når bilen bevæger sig, og mere vigtigt hvornår bilen holder stille. Så snart bilen holder stille registreres det, og skiven kommer med 2 korte bip, så du ved at p-tiden er indstillet. Loven for parkering foreskriver, at tidspunktet for parkering, skal indstilles til nærmeste hele kvarter. Hvis du parkerer kl. 12:05, vil p-skiven automatisk indstille tiden til 12:15.

Du finder pt. Jacob Jensen P-skive til 499,-  Se billeder og mere info her

#3 Park Solar P-skive med SolcellerPark Solar Elektronisk P-Skive

Forhandler: Coop

Med Park Solar p-skiven, er det slut med batteriskift. Kan du huske de solcelledrevne lommeregnere? Det er nøjagtigt sådan systemet i Park Solar fungerer.

Park Solar høster strøm fra solens stråler, som den bruger til at oplade et lille indbygget batteri. Batteriet kan holde op til 2 år uden at solcellerne er udsat for sollys. Solcellerne virker også ved overskyet vejr, så de næste 20 år, skal du ikke være bekymret for at den elektroniske p-skive løber tør for strøm.

Se videoen af Park Solar, og få en god fornemmelse for designet og hvilken teknik den indeholder.

Da Park Solar er optimeret til at bruge mindst muligt strøm, har den ikke automatisk indstilling af tid og dato. Dette er derfor en manuel proces, som du kender det fra andre digitale ure. Det er er der ingen ben i. Manualen beskriver den nøjagtige proces. Den klarer dog selv skiftet mellem sommertid og vintertid. Så det skal du ikke bekymre dig om.

Som med de resterende p-skiver, registrerer Solar selv via sensorer hvornår bilen er i bevægelse og hvor den er i ”parkeringsmodus”. Som loven foreskriver sættes også her tidspunktet frem til nærmeste hele kvarter.

Det er selvfølgelig også muligt, manuelt at indstille parkeringstiden, skulle behovet opstå.

Monteringen er også lige så nem som de andre p-skiver. Der er en fin guide i manualen, og der medfølger 4 klæbepuder til forruden.

Du finder mere information og Park Solar til kun kr. 299 (vejl. 499) Du finder den hos Coop

#4 ParkOne Exclusive ParkeringsskiveParkone Exclusive P-Skive i Sort

Forhandler: Coop

Den eksklusive udgave af ParkOne 2 lokker med et flottere design, til en lidt højere pris. Jeg synes personligt, Exclusive er virkelig flot, og ligesom Jacob Jensens elektroniske p-skive, fokuseret på flot dansk design og solid funktionalitet.

ParkOne Exclusive er markedet tyndeste p-skive, med en tykkelse på kun 12mm. Vægten er kun 74 gram, så det undgås, at skiven ryger på gulver, som følge af er unødig vægt for klæbepuderne.

Fronten er i børstet aluminium, og understreger det eksklusive design. Med p-skiven kan du downloade en app, der advarer når p-tiden er ved at udløbe. Appen viser tilmed den korteste vej til bilen, så du hurtigst muligt kan komme til bilen; (forhåbentlig) uden at få en bøde.

0-bøde Garanti

I en periode på op til 2 år fra købsdato, lover ParkOne at refundere p-bøden, hvis du skulle være så uheldig at få sådan én. Det kræver selvfølgelig, at ParkOne Exclusive er monteret efter alle kunstens regler. Det er super nemt, så længe du holder dig til den medfølgende manuel. Der er fin brugervejledning, der guider dig til korrekt montering.

Du finder mere information og ParkOne Exclusive til 499,- (vejl:699,-) hos Coop i Rustfri stål

Den sorte finder du her – til 549,-

#5 Park Mini elektronisk p-skive
Park Mini Elektronisk Parkeringsskive

Forhandler: Coop

Park Mini er intet mindre end verdens mindste p-skive. Så tænker du nok: kan p-vagterne overhovedet aflæse den? Og ja, selvfølgelig er den godkendt, og har digitale tal, der næsten fylder hele p-skivens størrelse. Så du er sikret at slippe for de dyre p-bøder.

Park Mini har som sine fysisk større brødre fra Needit en 0-bøde garanti, og kommer med en app, som advarer om tidsudløb, og guider dig tilbage til din bil via et kort på mobil eller iPad. Appen understøtter både Android og iPhone.

Batteri nok til 3 år – Dvs. 3 Bødefri år

Du slipper også for batteriskifte de første 3 år, da Needit står inde for den lange batterilevetid på mere end 3 år.

Alt Om Data har haft Minien til test i 2 måneder, og konkluderer at det er et godt køb til prisen. Læs testen af Park Mini hos Alt Om Data.

Verdens mindste elektroniske p-skive

P-skiven måler kun 4,5 cm i højden, og gør den dermed til verdens mindste. Dette gør, at den ikke optager for meget plads i forruden, og er næsten usynlig (you get the point 😉

Du finder Park Mini til 299 kr. med 110 kroners medlemsrabat hos COOP

Park Life Parkeringsskive#6 Park Life P-Skive

Forhandler: Coop

Med Park Life slipper du, som de skiver i artiklen for dyre parkeringsbøder. Der er bare det specielle ved Park Life; du skal ALDRIG skifte batteri(ihvertfald ikke de næste 10+ år). Det er da en fantastisk tryghed at vide, at du aldrig skal bekymre dig om, hvordan du skal skifte batteriet.

Det eneste du skal gøre, er at montere den i forruden, og glemme alt om den, og koncentrere dig om at køre bil – Du bør dog nok se efter om den er indstillet korrekt, da ansvaret påhviler dig som fører, hvis skiven er indstillet forkert.

Se lige hvad Jan Magnussen siger om Park Life fra Needit

Ud over den holder strøm i mindst 10 år er designet enkelt og moderne, og Park Life er selvfølgelig godkendt af Trafikstyrelsen(FS26)

Du finder Park Life i sort her til 400 kr. og i Titanium her  normalpris 749,-

Stille p-skiven manuelt

Som med manuelle p-skiver, er det muligt, at indstille alle 10 skiver i denne testartikel manuelt. Der findes en knap, hvor det er muligt at stille p-skiven frem i intervaller af et kvarter.

Skulle du parkere før det på parkeringstavlen tidligste tidspunkt, er denne funktion rigtig vigtig. Du skal dog være opmærksom på hvis du parkerer uden for tidsintervallerne så skal du manuelt ind og stille den, hvis ikke du kører før tidsrummet begynder.

Hvis du parkerer uden for tidsperioden på tavlen. Ex. kl. 8 hvor der på tavlen står fra 9 – 18, skal du trykke 4 gange på knappen til at indstille p-skiven manuelt, hvorefter den vil vise kl. 9.

Sådan fungerer de elektroniske p-skiver

En elektronisk ”sort boks” registrerer når bilen parkerer. ParkOne detekterer eksempelvis på kun 20 sekunder, at bilen er kommet til stilstand. Den indstiller sig herefter automatisk på nærmeste hele kvarter. Dvs. hvis du parkerer kl. 12:09 vil den automatisk indstille sig til kl. 12:15. Læs mere hos om gode råd og vejledning i forhold til parkeringsregler hos FDM(http://www.fdm.dk/biler/love-regler/parkering/stil-din-p-skive-rigtigt)

Hvad der er inden i den ”sorte boks” af algoritmer og sensorer, vil producenterne ikke ud med. Men så længe det virker, så er det jo fremragende.

Det er dit ansvar at p-skiven er indstillet korrekt

For at skiven skal være gyldig som p-skive, er det et krav fra færdselsstyrelsen, at skiven er korrekt monteret. Det vil altid være dit ansvar at stille skiven korrekt. Du bør derfor altid tjekke, at skiven er indstillet til den korrekte tid.

Med de nyere elektroniske p-skiver, er teknologien så udviklet og gennemtestet, at de i de allerfleste tilfælde ikke viser fejl. Men som skrevet, så påhviler ansvaret føreren af bilen.

Sådan monteres p-skiven i forruden

  • De fleste p-skiver kommer med batterier. For at aktive p-skiven skal du hive en lille plastikflap ud. Dette gør, at batterierne har kontakt og gover strøm til skiven.
  • For at kunne fastgøre p-skiven til forruden, er der 2-4 klæbepuder. Der er en beskyttelsesfilm på dem, som du skal pille af.
  • For at skiven kan sidde ordentlig fast, skal ruden affedtes nede i højre hjørne af ruden. Dette kan gøres med ispropylalkohol eller acetone. Det er vigtigt at ruden er helt ren og affedtet, da skiven ellers risikerer at slippe forruden. Dette sker som oftest om sommeren i fuld solskin.
  • Skiven registrerer nu automatisk når bilen kører og stopper, hvorefter den indstiller sig selv. Men husk at indstille skivens ur korrekt.

Sådan fungerer en solcelledrevet p-skive

En p-skive med solceller fungerer ved, at solcellerne leverer strøm til p-skivens indbyggede batteri. Dette sikrer, at hvis du parkerer i en kælder, så slukker skiven ikke. Solcellerne er efterhånden så udviklede, at de kan lave strøm på meget overskyede dage. De fleste producenter af solcelledrevede p-skiver, lover en levetid på over 20 år. Det må siges, at være godkendt, og med en gennemsnitslevetid på biler i Danmark på 9 år, må det være alt rigeligt.

Automatisk skift mellem sommer og vintertid

Som du kan se ovenfor, så sørger langt de fleste elektroniske p-skiver for at skifte mellem sommer- og vintertid. Når du angiver tid, dato og årstal ved den indbyggede elektroniske kalender præcis hvornår den skal sætte tiden hhv. en time frem eller tilbage.

0-bøde garanti

Flere producenter tilbyder en 0-bøde garanti. Du skal derfor sikre dig, at netop producenten af din p skive tilbyder denne garanti.

Kæmpe udvalg af elektroniske og manuelle p-skiver

Har du ikke fundet en p-skive i denne artikel der falder i din smag, så se lige COOPs kæmpe udvalg af p-skiver

Relaterede artikler