BEURER LR330 LUFTRENSER OG AFFUGTER

Luftrensere

Luftrenser renser støv og skimmelsvamp


Luftrensere 2018 – Reducer Støv, Pollen og Røglugt

En luftrenser kan drastisk forbedre indeklimaet i hjemmet. Du kan stille en op i de rum du opholder dig mest i, som eksempelvis soveværelset. Lider du af allergi og har symptomer som løbende næse, kløe og røde øjne og/eller slaphed, kan dette medføre ringere søvn – Flere af luftrenserne, er kåret som bedst i test.

Mange der har allergi, holder sig inden døre, når niveauet er højt. Derved kan de mindske allergisymptomerne. Men det er ikke altid, at klimaet indendørs er optimalt, for specielt allergikere. Indendørs kan luften være fyldt med støvpartikler og husstøvmider, og niveauet af partikler kan på visse tider være højere indendørs end udendørs.

Specielt støv, er kendt for at skabe støvallergi for særligt udsatte, der måske allerede er allergiske over for pollen. Niveauet af pollen kan selv indendørs være højt.

Åbne vinduer og ventilation suger en masse pollen med ind i hjemmet, og når vi har været ude, sidder pollen i tøjet og hives med ind..

Med en luftrenser, kan du reducere støvpartikler og pollen væsentligt, så du kan undgå de værste symptomer på allergi, som røde øjne, løbende næse, slaphed og forkølelsessymptomer når forår og sommer sætter ind.

Brug en luftrenser i de rum du befinder dig mest. Der er ikke behov for at købe én til hvert rum, da en luftrenser kan flyttes rundt i de rum du eller din familie opholder sig i.

Du slipper dog ikke for at støvsuge og tørre støv af. Men støvmængden bliver kraftigt reduceret, så du vil opleve, at der samles mindre støv på støvmagneter som fjernsyn og vindueskarme.

Når pollensæsonen sætter ind, vil luftrenseren kraftigt reducere mængderne af pollen i luften. Har du pollenallergi eller løber det i familien, kan det være en god idé at investere i en luftrenser.

Luftrenser mod røg, støv, pollen og til dels skimmelsvamp

Døjer du med røglugt, enten fra dig selv eller hvis du bor i lejlighed og naboen ryger, kan en luftfrisker reducere den sure røgluft betragteligt.

Nedenfor finder du en gennemgang af nogle af de bedste luftrensere der er på markedet.

Herudover findes luftrensere, der kombinerer rensning af luften samtidig med, at de affugter luften. Dette er en rigtig nyttig kombination, da det sikres at luftfugtigheden holdes på et tilpas niveau, så der ikke opstår skimmelsvamp og andre uønskede partikler i luften.

Almindelige typer luftrensere der findes på markedet:

 • Mekanisk ved at presse luft gennem filtre
 • Elektrostatisk ionisering
 • Fotokemisk reaktion med UV-stråler
 • Ikketermisk plasmareaktion med stærk strøm5 Af De Bedste Luftrensere

Her finder du finder du de 5 mest populære luftrensere i 2018#1 Beurer luftrenser – LR 200

Forhandler: Coop

Beurer LR 200 bruger hele 3 forskellige filtre til at rense luften og holde den fri for støv, pollen, lugte, dyrehår og forskellige bakterier og virusser.Beurer luftrenser - LR 200

Luftrenseren er af den mekaniske type, og renser luften ved hjælp af et præfilter, et aktivt kulfilter og et HEPA-filter. Det aktive kulfilter sikrer, at skadelige partikler og lugte fra eksempelvis røg og transfedtsyrer effektivt bliver neutraliseret. HEPA-filteret sikrer, at selv de mindste partikler blive fjernet fra luften. De 3 filtre giver luftrenseren en filtreringsevne på op til 95,5%.

https://youtu.be/MSnD3IjvP0c

Luftrenseren er anbefalet til rum på 15 kvm, og er derfor ideelt til soveværelset. Luftrenseren er næsten lydløs, og vil ikke forstyrre nattesøvnen. LR 200´s strømforbrug i højeste indstilling er 60 watt.

Tekniske detaljer

 • 3-lags filter: Præ-filter, karbonfilter og HEPA-filter.
 • Filtreringspræstation: 99,5%.
 • Ion-funktion: Kan tilvælges. Er med til at rense luften yderligere.
 • Brug: I rum op til 15 m2.
 • Oplyst kontrolpanel: Ja.
 • Timer-funktion: Ja.
 • Auto-sluk: Ja.
 • Filter: 3-lags filter som er udskifteligt.
 • Lydsvag: Ja.
 • Energiforbrug: Ca. 60 watt.
 • Produktmål: 17.5 x 27.3 x 30.0 cm
 • Produktvægt: 3,2 kg

Beurer LR 200 Luftrenser forhandles af COOP og er lige nu på tilbud til 999,- (nedsat fra 1.785,-)

Du finder Beurer LR 200 hos COOP her

#2 Airfree luftrenser – Iris60

Forhandler: COOP

Airfree Luftrenser IRIS60 24 m2

Airfree Luftrenser IRIS60 24 m2

Airfrees luftrenser IRIS60, er en lækker, og i mine øjne næsten nuttet lille sag, hvis man da kan sige det om en luftrenser.

Luftrenseren eliminerer bakterier, støvmider, svampe, virus, pollen og allergener fra husdyr, og støjer næsten ikke(skal man tro specifikationerne er den lydløs)

Mange af os bruger klart størstedelen af vores tid indendørs i hjemmet eller på kontoret. Op til 90% af vores tid! Så er det altså vigtigt, at der er frisk luft, fri for støv, pollen og tobaksrøg.

Airfree IRIS60 luftrenseren steriliserer

Airfree IRIS60, steriliserer luften på samme vis som hvis du koger vand og indfanger dampen. Her vil alle bakterier og mikroorganismer elimineres. På samme vis opvarmer IRIS60 hele tiden luften til over 200 grader, for så at køle luften ned inden den puster luften ud igen. Herved fjernes 99,9% af støv, pollen, svampe og tobaksrøg fra luften.

Den har lavt strømforbrug – Kun 45 watt i timen.

Lavt støjniveau

Selvom der passerer 14.000 til 20.000 liter luft igennem i timen, så er luftrenseren næsten komplet lydløs. Hvis du går helt hen til den, og lægger øret helt op ad den kan du høre en svag summen. Er du bare 1 meter fra den, kan du ikke høre den.

Det at den er ekstremt støjsvag, gør også, at modsat et par af de andre luftrensere her i denne artikel, kan stille den i soveværelset – Hvor du garanteret bruger mindst 6 timer i døgnet.

Intet filter

Du vil også blive glad for at filteret aldrig skal udskiftes. Det skal bare skylles, og så er det klar til endnu en tørn.

Airfree IRIS60 har også et lille partytrick i ærmet – Du kan vælge mellem 9 forskellige farver lys. Den har endda en random mode, hvor den selv skifter farve. Lyset kan eventuelt fungere som en natlampe på børneværelset.

https://youtu.be/vwAP2V94V6s

Specifikationer:

 • Model: Airfree IRIS60
 • Rumstørrelse i m²: 24 kvadratmeter
 • Kapacitet i m³/time: 14-20
 • Filtertype: Ingen filter
 • Lydniveau i dB: 0
 • Max. forbrug i watt: 45
 • Mål i cm: 26 x 21 x 21
 • Vægt i kg: 1,6

Airfree IRIS60 Luftrenser forhandles af COOP, hvor du lige nu finder den til som medlemstilbud kun 1.789,- (du sparer 410,-) Du finder Airfree IRIS60 her

(Har du brug for en luftrenser, der har en større kapacitet? Så skal du kigge på storebroderen, som har en kapacitet på op til 32 kvadratmeter – Du finder Airfree E80 her)

#3 Wood’s luftrenser – Elfi 300Woods Elfi 300 luftrenser

OBS: Midlertidigt udsolg ved forhandleren!

Forhandler: COOP

Wood Elfi 300 renser luften effektivt i rum op til 60 kvm. og har en filtreringskapacitet på og til 99,98%. Dette skyldes det Aktive Ion HEPA filter, som kan filtrere partikler ned til 0,0003 mm – Det er altså mindre en bakterier.

Derfor er luftrenseren fra Woods særlig god til at fjerne røglugt og andre kemiske partikler, som flyver rundt i luften omkring os. Dette kan være partikler fra diesel eller skadelige og kemiske tilsætningsstoffer, der for eksempel er i cigaretter.

https://youtu.be/rs8WB7eDEHE

Luftrenseren har et lavt lydniveau på kun 25 decibel, og bruger kun 25 watt.

Woods yder 10 års garanti, så længe du husker at skifte kulfilteret en gang om året.

Specifikationer:

 • Mærke: Wood’s
 • Model: Elfi 300
 • Rumstørrelse i m²: 60
 • Filtertype: HEPA-filter
 • Lydniveau i dB: 25
 • Max. forbrug i watt: 25
 • Mål i cm 61 x 51 x 16
 • Vægt i kg 12

OBS: Midlertidigt udsolg ved forhandleren!

Coop kører netop nu et medlemstilbud på Woods Elfi 300 til kun 2.799 nedsat fra 3.999 (du sparer altså 1.200) – Du finder Woods Elfi 300 her

#4 Wood’s affugter og luftrenser – AD20Woods Affugter og Luftrenser AD20

OBS: Midlertidigt udsolg ved forhandleren!

Forhandler: COOP

Her har vi endnu en kombineret luftrenser og affugter. Woods AD20 filtrerer effektivt luften i rum på op til 80 kvm. Denne affugter og luftrenser, er ikke egnet til soveværelset, da den støjer mere end de andre luftrensere i denne artikel(og du formentlig ikke har et soveværelse på 80 kvm.)

Har du en kælder der er klam og lugter af kælder, så kan AD20 være en særdeles god investering. Husets sundhed kan forbedres betragteligt, da tør luft giver skimmelsvamp væsentligt ringere betingelser for at vokse, og et hus der er sundere.

Woods AD20 slukker automatisk når det ønskede luftighedsniveau er opnået, og har en tankkapacitet på 4 liter.

Luftrenserfunktionaliteten

Det Aktive Ion HEPA filter, som kan filtrere partikler ned til 0,0003 mm, hjælper med at rense luften fra skadelige svampesporer, røglugt og uønskede kemiske partikler i luften. Kombinationen af affugter og luftrenser, gør den meget velegnet til kældre eller tørrerum.

Den kombinerede luftrenser og affugter kan du som medlem købe hos COOP for 3.056,- Normalpris 4.499,- spar 1.443,-  Du finder Woods AD20 her

OBS: Midlertidigt udsolg ved forhandleren!#5 Beurer LR 300 Luftrenser og Affugter

Beurer Luftrenser LR 300 rum op til 35 kvm

Forhandler: Wupti

Beurer LR 300 affugter og renser luften i rum på op til 35 kvm. Det betyder, at den “sovelugt”, der uværligt kommer efter en nats udånding og afdampning som kroppen udskiller. Specielt i mindre værelser vil dette være mere udpræget, og hvis der samtidig sover flere i værelset, vil luften blive mere fugtig.

I vintermånederne hvor man ikke har åbent vindue er det specielt udpræget. ”Sovelugten” vil blive kraftigt reduceret, når luften bliver renset og affugtet. Også tobaksrøg og støv fra dyner og puder bliver kraftigt reduceret, så et bedre indeklima opnås; noget som især er vigtigt i soveværelset hvor du opholder dig 1/3 af dit liv +/-.

Skimmelsvamp og astma

Skimmelsvamp, som følge af et fugtigt indeklima reduceres ligeledes med affugterfunktionen. Skimmelsvamp er synder af lidelser som allergi og astma, og er noget der plager mange mennesker.

Teknologien bag Beurer LR 300

Beurer LR 300 kan du sætte til at auto-tænde eller -slukke. Så snart den er fyldt op med vand, stopper den automatisk, og beder om at blive tømt.

Luftrenseren har et tretrins system, som renser luften ved hjælp af et prefilter + HEPA filter + et aktivt kulfilter. Dette sikrer, at støv og større partikler fanges af prefilter og HEPA-filteret. Fedt, røglugt og andre mindre partikler opfanges af det aktive kulfilter.

Luftrenseren og affugteren er så stille, at den sagtens kan bruges i soveværelset på trin 1 ud af 3 tilgængelige styrker.

Beurer 300 koster lige nu kun 2.187,- (nedsat fra 4.408,-) hos Wupti – Du finder Beurer 300 her


Luftrensere
3.9 (77.4%) 77 stemmer

Relaterede artikler